Мер Слов’янська попереджає, що опалювальний сезон в місті, скоріше, не розпочнеться, і просить евакуюватись


08:0225.07.2022

Опалювальний сезон у Слов’янську, швидше за все, не почнеться, вважає міський голова Вадим Лях.

Зараз у місті немає води та газу, а електрика подається з перебоями через близькість високовольтних ліній до зони бойових дій. Шанси на те, що ситуація зміниться найближчим часом, малі.

Про це пише ZN.ua.

«Ми ж розуміємо, якщо мінусова температура буде, бак (з водою) замерзне. Цистерну, яку ми підженемо та залишимо на ніч, замерзне. Ви опалюватимете свою квартиру — це якщо буде електроенергія, але каналізація замерзне. Тут потрібно серйозно замислитись, як бути далі, як виживати. Саме виживати, тому що опалювального сезону фактично не буде», – наголосив він у коментарі «Новинам Донбасу».

Попри близькість міста до лінії фронту, працює міська лікарня. Проводяться хірургічні операції першої необхідності, надається допомога пораненим. Частина лікарів поїхала з міста, однак допомагають волонтери, зокрема, з Києва.

Лях закликав містян замислитися про евакуацію: «Спроба атаки, масованого наступу все одно буде. Провісником цього будуть великі обстріли. Відповідно, більша кількість жертв у цей період».

Як повідомляло Інше ТВ, мер міста Миколаєва Сєнкевич заявлял, що планує вимкнути опалення в будинках, які пошкоджені россійськми обстрілами

Нагадаємо, керівник області Віталій Кім та мер Олександр Сєнкевич неодноразово закликали жителів Миколаєва виїхати з міста, якщо в них немає роботи або інших джерел доходу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube