Як возили на Донбас. Окупанти завозять тепер на Херсонщину боєприпаси під виглядом гуманітарної допомоги, – ГУР


14:4723.07.2022

Армія Росії після ударів Збройних Сил України по російських складах почала завозити до тимчасово окупованого Херсона боєприпаси під виглядом гуманітарних вантажів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що росіяни маркують військові вантажі на Херсонщині як “гуманітарну допомогу”. Зокрема, в область заїхали понад 20 таких “громадянських” вантажівок КамАЗ.

Вантажівки пофарбовані у білий колір, на двері нанесені зображення прапора РФ та партії Єдина Росія. Реальний їхній вантаж – боєприпаси для ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади з боєприпасами РФ облаштовує в установах культури та освіти.

Крім того, через удари ЗСУ росіяни ховаються: техніку прибрали з плацу Херсонського факультету Одеського університету МВС, а особовий склад знаходиться на першому поверсі та у підвалі. Пересуваються окупанти вночі.

Також через побоювання нових ударів ЗСУ росіяни посилюють периметр. Снайпери стежать за приватними та багатоповерховими будинками. Якщо у вікнах помічають місцевих мешканців, то до них прямують військові для перевірки щодо співпраці з українськими спецслужбами.

Загалом через удари ЗСУ військовим першого та другого армійських корпусів РФ заборонили переміщати техніку у світлу пору доби, ворог намагається замаскувати та переобладнати транспорт для руху вночі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube