Навчання офлайн з 1 вересня? В Україні більше 26 тисяч закладів освіти потребують укриттів


10:5419.07.2022

В Україні більш ніж 26 тисяч закладів, освіту в яких здобуває близько 7,6 мільйонів школярів та студентів, потребують укриттів.

Про це йшлося на нараді за участю першого заступника Міністра внутрішніх справ Євгена Єніна та Голови ДСНС Сергія Крука щодо підготовки закладів освіти до навчального року, інформують в пресслужбі ДСНС України, передає Інше ТВ.

У нараді прийняли участь представники Міністерства освіти і науки України, обласних та Київської міської державних (військових) адміністрацій та територіальних органів ДСНС. Присутні проаналізували рівень безпеки закладів освіти у країні, стан обстеження цих закладів комісіями, участь в яких приймають фахівців різних установ та організацій, в тому числі і ДСНС.

За результатами проведеної роботи з’ясовано, що більш ніж 26 тисяч закладів, освіту в яких здобуває близько 7,6 мільйонів школярів та студентів, потребують укриттів.

Станом на 15 липня 2022 року лише 11% закладів освіти (це близько 2,9 тис.) мають власні захисні споруди цивільного захисту, в яких можуть розміститися тільки 12% учасників освітнього процесу (близько одного мільйона чоловік).

Ще 10% закладів освіти (близько 2, 5 тис.) з 9 % учасників освітнього процесу у них (близько 720 тис. осіб) організували укриття у власних спорудах подвійного призначення.

Ще 2% закладів(близько 471 закладів, в яких навчається 110 тисяч школярів та студентів) організували укриття в спорудах інших суб’єктів господарювання.

Таким чином, до початку освітнього процесу в очній формі навчання на сьогодні готові 19% закладів освіти, в яких здобуватимуть освіту майже 20% учасників освітнього процесу.

Навчання офлайн з 1 вересня? В Україні більше 26 тисяч закладів освіти потребують укриттів 1
Навчання офлайн з 1 вересня? В Україні більше 26 тисяч закладів освіти потребують укриттів 3

Як повідомляло Інше ТВ, Готуємось до навчального року офлайн? В Миколаєві створили комісії, які перевірять заклади освіти на предмет використання їх для укриття



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube