росія використовувала «вагнерівців» в боях на Луганщині – британська розвідка


11:3518.07.2022

росія використовувала приватну військову компанію “Вагнер” для посилення передових сил та зменшення нестачі особового складу та втрат.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, пише “Європейська правда”.

“Вагнер” майже напевно відіграла центральну роль у недавніх боях, включаючи взяття Попасної та Лисичанська. Ці бої завдали групі тяжких втрат”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ПВК знижує стандарти прийому на роботу, наймаючи засуджених та осіб, які раніше занесені до чорного списку. Новобранцям надається дуже обмежене навчання.

“Це, швидше за все, вплине на бойову ефективність групи в майбутньому і знизить її цінність як опору для регулярних російських сил. Керівник “Вагнера” Євгеній Пригожин нещодавно був відзначений званням героя російської федерації за дії “Вагнера” на Луганщині. Коли замінюється ряд дуже високопоставлених російських воєначальників, ймовірно, це посилить невдоволення між військовими і “Вагнером”. Це також може негативно вплинути на моральний дух російських військових”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, У Москві сформовано «собянінський полк» для війни в Україні – фінансується з міськбюджету. А ПВК лягли під міноборони Росії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube