Деякі українські військові, яки вийшли з «Азовсталі», змогли зв’язатися з рідними телефоном – ЗМІ


09:0025.05.2022

Деякі українські військові, які вийшли із заводу «Азовсталь» у Маріуполі, змогли зв’язатися телефоном зі своїми родинами.

Про це пишуть AP та The Guardian, передає «Громадське».

Катерина Прокопенко, дружина командира полку «Азов» Дениса Прокопенка, розповіла, що змогла почути свого чоловіка під час короткої розмови телефоном. «Він сказав, що у нього все добре, і запитав, як я», — розповіла Катерина.

Їй повідомили, що полонені не зазнавали насильства. Чи зміг Денис Прокопенко вільно говорити під час розмови, невідомо.

За словами Катерини, телефонний дзвінок був можливий за домовленістю між урядами України та росії та завдяки посередництву Червоного Хреста, який відвідував деяких українських бійців.

Катерина Прокопенко та Юлія Федосюк, яка також є дружиною військовослужбовця з полку «Азов», розповіли AP, що домовленості між Україною та росією передбачають належне поховання загиблих бійців та певні умови для військовополонених, зокрема можливість телефонувати членам сім’ї. Так, кілька сімей отримали дзвінки від військових. Більше деталей цієї угоди не розкриваються.

Як повідомляло Інше ТВ, Міжнародний Червоний Хрест не буде оприлюднювати списки виведених з «Азовсталі» українських військових. Але їх рідні можуть робити запити



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube