Міжнародний Червоний Хрест не буде оприлюднювати списки виведених з «Азовсталі» українських військових. Але їх рідні можуть робити запити


09:3923.05.2022

Інформація про кількість і персональні дані виведених з «Азовсталі» українських військовослужбовців, яку має чи матиме у своєму розпорядженні Міжнародний Комітет Червоного Хреста, залишиться конфіденційною та публічно не оприлюднюватиметься.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на представницю організації Міреллу Ходейб.

«Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв’язку із родинами. Але ми не публікуватимемо списки чи імена людей, яких ми відвідували, або тих, кого ми відвідаємо в майбутньому», – повідомила представниця МКЧХ.

Вона додала, що реєстрація військовополонених організацією дає їм змогу «відчувати себе захищеними принаймні від ризику зникнути безслідно».

На запитання, чи можуть члени родин виведених з «Азовсталі» військовослужбовців дізнатися в МКЧХ, чи були вони зареєстровані організацією, Мірелла Ходейб заявила: «Сім’ї, які шукають інформацію про зниклих безвісти родичів, можуть зв’язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ електронною поштою ctabureau@icrc.org, а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155».

Як повідомляло Інше ТВ, «Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube