Ліга Націй. Україна розгромно програла Шотландії


10:4422.09.2022

Україна програла Шотландії у відкладеному матчі 2-го туру Ліги Націй. Гра закінчилася розгромною поразкою гостей з рахунком 0:3.

Про це повідомляє «Суспільне».

Ліга Націй. Дивізіон “В”. 2-й тур

Шотландія – Україна 3:0

Голи: Макґінн, 70, Дайкс, 80, 87

Після трьох зіграних матчів у Лізі Націй команда Олександра Петракова очолювала групу “B1”. Від початку червня “синьо-жовті” здолали Ірландію (1:0) та Вірменію (3:0), ще одного разу зігравши з ірландцями внічию (1:1).

Відтак головним конкурентом у боротьбі за путівку до дивізіону “А” для України ставала Шотландія, що в трьох стартових турах набрала шість очок. У вересні командам належило зустрітися вперше після червневого матчу відбору на ЧС-2022, який українці виграли з рахунком 3:1.

Перша з двох вересневих зустрічей України та Шотландії відбувалася на стадіоні “Гемпден Парк”, головній арені шотландської збірної в Глазго. Напередодні матчу стало відомо, що поєдинок, ймовірно, пропускатимуть захисник Віталій Миколенко та хавбек Віктор Коваленко. У підсумку до заявки увійшов лише Миколенко, що розпочинав гру на лаві запасних.

Від стартового свистка господарі захопили територіальну перевагу на полі, а Україна переважно розраховувала на контратакувальні дії. За перші 45 хвилин гладачі голів не дочекалися – 0:0.

Картина змінилася в другому таймі, коли Шотландія розпочала значно ефективніше діяти в заключній фазі атак. Це призвело до десятка ударів у бік воріт гостей, перший з яких виявився влучним на 70-й хвилині. Джон Макґінн потіснив від м’яча Валерія Бондаря та з меж штрафного майданчика влучно пробивав у кут воріт Анатолія Трубіна – 1:0.

Гру продовжила контролювати Шотландія, яка подвоїла свою перевагу вже за 10 хвилин. Кутовий у виконанні Раяна Фрейзера в стрибку головою замикав Ліндон Дайкс. Трубін знову не врятував.

Третій гол господарів майже повністю повторив другий. Дайкс знову вистрибнув вище за опонентів після навісу від Фрейзера з кутового. Та вдруге поцілив у той самий кут воріт гостей. Підсумковий рахунок гри – 3:0.

Турнірна таблиця

Шотландія – 9 очок (4 матчі), 9:4 (різниця м’ячів)

Україна – 7 (4), 5:4

Ірландія – 4 (4), 4:3

Вірменія – 3 (4), 2:9

У 5-му турі Ліги Націй у суботу, 24 вересня, в 16:00 відбудеться матч Вірменія – Україна.

Як повідомляло Інше ТВ, Ліга націй УЄФА: Україна внічию розійшлася з Ірландією



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube