Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО)


10:3922.09.2022

Оборона “Азовсталі” увійшла в історію України як символ фантастичної незламності та героїзму українських воїнів. Своїм подвигом вони врятували тисячі життів. Увечері 21 вересня Україну сколихнула радісна звістка – додому повернулися 215 захисників. Серед них – 108 оборонців “Азовсталі”.

Декілька місяців захисники “Азовсталі” перебували у полоні. Однак 21 вересня стало справжнім святом для усіх українців: герої повернулися додому, інформує 24 канал.

Хто з захисників повернувся з полону

Новина про повернення героїв з’явилася увечері 21 вересня.

Спершу повідомляли, що вдалося обміняти декількох оборонців “Азовсталі”. Тоді українці дізналися про повернення додому Михайла Вершиніна – начальника патрульної поліції Маріуполя – та Катерини Поліщук (позивний “Пташка”). Дівчина була голосом “Азовсталі” й своїм співом дарувала світло навіть тоді, коли здавалося, що навколо – суцільна темрява.

Згодом надійшла інформація, що з полону повернувся Михайло Діанов. Фото героя, зроблене на “Азовсталі”, стало одним з символів мужності українських воїнів.

Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 1
Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 9

Михайло Діанов повернувся з полону / Колаж 24 каналу

Далі українці почули радісну звістку про повернення медикині Мар’яни Мамонової – вона перебуває на 9 місяці вагітності. Про те, що стане матір’ю, Мар’яна дізналася, перебуваючи під обстрілом на території “Азовсталі”.

Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 3
Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 10

Мар’яна Мамонова повернулася з полону / Фото з телеграм-каналу Андрія Цаплієнка

Через декілька хвилин стало відомо, що додому з полону повернувся Дмитро “Орест” Козацький. Світ бачив “Азовсталь” його очима. Козацький фіксував оборону “Азовсталі” у світлинах. Роботи отримали 2 нагороди International Photography Awards.

Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 5
Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 11

Дмитро Козацький повернувся з полону / Колаж 24 каналуТакож на фото героїв, які повернулися з полону, упізнали Святослава Єрмолова – поліцейського з Маріуполя.

Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 7
Звільнення полонених. Обмін відбувся в Чернігівській області. Подробиці (ВІДЕО) 12

Святослав Єрмолов повернувся з полону / Колаж 24 каналу

Додому повернулися 5 командирів

Близько 00:00 у ніч на 22 вересня у мережі опублікували фото звільнених командирів – захисників “Азовсталі”: Дениса Прокопенка, Сергія Волинського та Святослава Паламара. Згодом Володимир Зеленський повідомив, що звільнити вдалося 5 командирів “Азовсталі”. Український лідер також назвав прізвища Дениса Шлега та Олега Хоменка.

До кінця війни вони перебуватимуть у Туреччині. Рідні зможуть зустрітися з героями. Зеленський заявив, що такою була домовленість з турецьким лідером Реджепом Ердоганом.
Нагадаємо: З полону звільнили 215 захисників України – 200 з них поміняли на Медведчука. На волі команди “Азову” Редіс і Калина. Повний список. (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube