З полону звільнили 215 захисників України – 200 з них поміняли на Медведчука. На волі команди “Азову” Редіс і Калина. Повний список. (ФОТО, ВІДЕО)


05:5222.09.2022

В рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них 10 іноземців. Росії повернули – кума Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський та глава ОП Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, полк “Азов”

 “Ми звільнили з російського полону 215 наших людей, серед яких 124 – офіцери. Серед тих, кого звільнили, 108 бійців “Азову”. 

 Серед звільнених також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко “Редіс”, Сергій Волинський “Волина”, Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з “Азовсталі” – вони вже перебувають у безпеці. 

За словами голови ОП, це результат особистих домовленостей президента України з президентом Туреччини Ердоганом.

Зокрема, 5-ро українських командирів перебувають в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Ердогана.

Крім того, серед звільнених “азовці” Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити.

 “Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству.

А 5 героїв-командирів “Азовсталі” – на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу”.

 

Президент відзначив, що в Україні були готові повернути хоча б одного захисника на Медведчука, а вдалося повернути аж 200. 

За словами в.о. голови СБУ Василя Малюка, з початку повномасштабного вторгнення РФ загалом вдалося повернути з полону 802 бранців.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Про те, що керівників “Азову вдалося звільнили з російського полону, розповів також командир спецпідрозділу KRAKEN Сергій Величко у телеграм-каналі, колишній командир Азову Андрій БілецькийУ телеграм-каналі “Чилі та Ко Харків” Величко (позивний Чилі) опублікував знімок зі звільненими українськими захисниками. 

Крім Прокопенка та Паламара із полону російських загарбників вдалося звільнити командира 36-ї окремої бригади морської піхоти майора Сергія Волину.

На опублікованому фото із ними стоїть також голова головного управління розвідки Кирило Буданов та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

 

“Щойно мав розмову по телефону з Редісом, Калиною та Апісом — всі мають бойовий настрій та навіть рвуться до бою. Чергове підтвердження, що АЗОВ – СТАЛЬ.

Наразі хлопці вже на волі, але в третій країні, куди прибули згідно домовленостей про обмін. Деякий час перебуватимуть там, але головне вже сталося — вони на волі та живі”.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що наразі українські захисники перебувають в Туреччині.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube