Російські окупанти захопили в полон екіпаж ще одного судна в Маріупольскому порті і вивезли до Донецьку


19:4012.04.2022

На території Маріупольського морського торгівельного порту військовими Російської Федерації були взяті в заручники члени екіпажу суховантажу «Blue Star-1» під прапором Ліберії.

18 моряків, які є громадянами України, вивезено до тимчасово окупованого Донецька.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передає Інше ТВ.

Суховантаж зайшов у порт Маріуполя наприкінці лютого та був заблокований російськими окупантами. Зв’язок із екіпажем було втрачено 25 березня 2022 року. Відомо, що через брак продовольства екіпаж був вимушений перейти на дворазове харчування.

За попередньою інформацією, у полоні окупантів можуть перебувати близько 200 членів екіпажів кількох суден, які були заблоковані російськими окупантами у порту Маріуполя.

Як підкреслює омбудсмен, такими діями РФ порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканість, гарантовані статтями 3 та 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та право на свободу пересування, гарантовано статтею 2 Протоколу №4 до Конвенції.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав людини в Україні», – написала Людмила Денісова.

Як повідомляло Інше ТВ, Російські окупанти захопили у полон моряків вантажного судна SMARTA і вивезли у невідомому напрямку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube