Швейцарський суд залишив у силі вирок «банкірам Путіна»


08:5028.06.2024

У вівторок, 25 червня 2024 року, суд Цюріха залишив чинним рішення щодо чотирьох банкірів, засуджених минулого року за недотримання норм «належної обачності» під час проведення фінансових операцій.

Стверджувалося, що вони допомагали довіреній особі президента Росії Володимира Путіна проводити мільйони франків через рахунки у швейцарських банках. Четверо колишніх співробітників швейцарського відділення «Газпромбанку» звернулися до кантонального суду Цюріха з вимогою скасувати вирок, ухвалений минулого 2023 року судом першої інстанції.

Про це пише SWI, передає Інше ТВ.

Троє росіян і один громадянин Швейцарії допомагали Сергію Ролдугіну, офіційно «концертуючому віолончелісту», якого швейцарський уряд охрестив «гаманцем Путіна» і який є хрещеним батьком старшої дочки Путіна, розміщувати в період з 2014 по 2016 роки мільйони.

Банківські службовці, імена яких не можна називати через норми охорони приватних даних, що діють у Швейцарії, були в березні 2023 року визнані винними окружним судом Цюріха. Їм було виписано умовні штрафи на загальну суму понад 450 000 франків (504 000 доларів).

Звинувачення стверджувало, що ці особи не зробили всього того, чого від них вимагала посадова інструкція, з метою встановлення особи істинного бенефіціара та власника коштів. Як зазначив суд у вівторок 25 червня, за швейцарськими нормами потрібно було б з’ясувати, яким чином на рахунки С. Ролдугіна надходили дивіденди в розмірі 5-7 млн ​​швейцарських франків на рік, і яким чином він зумів придбати 20-відсоткову частку в медіакомпанії вартістю більше 100 млн.франків.

Суд зазначив далі, що С. Ролдугін явно використовувався як підставна особа з метою приховати справжнього власника зазначених коштів. Припущення, що таким міг бути С. Ролдугін, спочатку мало б бути звинуваченими відкинуто як однозначно неправдоподібне.

Як повідомляло Інше ТВ, “Трибунал для Путіна” дедалі ближчий. Чи з’явиться він вже цього року? 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube