Ізраїль визнав загибель ще 4 заручників ХАМАСу


16:4604.06.2024

Армія оборони Ізраїлю оголосила в понеділок, що підтвердила загибель чотирьох ізраїльських заручників у полоні ХАМАСу після отримання нових даних розвідки.

Про це пише The Times of Israel.

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив на прес-брифінгу, що військові не можуть одразу підтвердити обставини загибелі 79-річного Хаїма Пері, 84-річного Амірама Купера, 80-річного Йорама Мецгера і 51-річного Надава Попплвелла, але вони проведуть повне розслідування їхніх смертей.

«За нашими оцінками, всі четверо були вбиті разом, в районі Хан-Юніса, кілька місяців тому, перебуваючи в полоні у терористів ХАМАСу і в той час, коли сили ЦАХАЛу діяли в Хан-Юнісі», – сказав він.

«Я знаю, що виникнуть складні питання щодо обставин загибелі», – додав Хагарі, маючи на увазі можливість того, що ці четверо були помилково вбиті військами ЦАХАЛу або ізраїльськими авіаударами. «Ми ретельно вивчаємо обставини цих смертей, розглядаємо всі можливості, і ми представимо результати розслідування якомога швидше, спочатку сім’ям, а потім громадськості. Ми представимо [висновки] прозоро, як ми це робили досі».

Пері, Купер і Мецгер були викрадені ХАМАС з кібуцу Нір-Оз 7 жовтня, а Попплуелл був взятий в заручники з кібуцу Нірім.

Дружина Мецгера, Тамі, також була викрадена і звільнена під час того ж тижневого перемир’я, як і мати Попплвелла, Чанна Пері. Його брат, Рой Попплвелл, був убитий під час нападу ХАМАС на Нірім.

Після підтвердження їхньої загибелі Форум родин заручників опублікував заяву, в якій висловив свій «біль у серці» з приводу цієї новини, яка повинна «потрясти кожного громадянина в Державі Ізраїль і викликати глибокий душевний пошук у кожного лідера».

Форум заявив, що «Хаїм, Йорам, Амірам і Надав були викрадені живими, деякі з них були разом з іншими заручниками, які повернулися в рамках попередньої угоди, і вони повинні були повернутися додому живими до своєї країни і своїх сімей!» У заяві міститься заклик до уряду негайно прийняти угоду, щоб повернути решту заручників додому.

Усіх чотирьох заручників раніше бачили живими у пропагандистських відеороликах, знятих під час їхнього полону в Газі та звільнених ХАМАСом.

У грудні ХАМАС опублікував відео, на якому Пері, Купер і Мецгер були живі, а в березні терористичне угруповання заявило, що всі троє загинули в результаті ізраїльських ударів. У травні ХАМАС поширив вимушений пропагандистський ролик за участю Попплвелла, який, очевидно, був опублікований через кілька тижнів після його вбивства.

Купер, один із засновників «Нір Оз», був економістом, який багато років працював головним економістом поселень регіону Маон. Він також був поетом і композитором, автором кількох опублікованих поетичних збірок, п’єс і статей, присвячених політиці та економіці. У нього залишилися дружина Нуріт, троє дітей і дев’ятеро онуків.

Пері, який закінчив військову кар’єру у віці 50 років, у подальшому житті був куратором мистецтва, лектором з кіно та активістом руху за мир, який на волонтерських засадах перевозив хворих палестинських дітей від кордону з Газою до ізраїльських лікарень. У нього залишилися дружина Оснат, п’ятеро дітей і 13 онуків.

Мецгер десятиліттями працював на лакофарбовому заводі «Нірлат», а останнім часом – у гаражі кібуцу. Родина описує його як чудового кухаря, любителя історії з чудовим почуттям гумору та відданого шанувальника вина з підвалу виноробні «Нір Оз». У нього залишилися дружина Тамі, троє дітей і семеро онуків.

Попплуелл, який мав подвійне громадянство – Ізраїлю та Великобританії, його сім’я описувала як орієнтованого на сім’ю хлопця, відданого своїм племінникам і племінницям, який любив читати наукову фантастику і грати в бридж зі своїми друзями в кібуці. У нього залишилися сестра Айєлет і мати Ханна.

Терористи на чолі з ХАМАС викрали 251 людину 7 жовтня, в тому числі кілька тіл, під час свого кривавого наступу на південь Ізраїлю, в ході якого було вбито близько 1200 осіб. Армія оборони Ізраїлю підтвердила смерть 41 із 120 заручників, які, як вважають, все ще утримуються в секторі Газа.

ХАМАС також утримує двох ізраїльських цивільних осіб, Аверу Менгісту і Хішама ас-Сайєда, які вважаються живими після того, як добровільно в’їхали в сектор у 2014 і 2015 роках відповідно, а також тіла загиблих солдатів ЦАХАЛу Орона Шауля і Хадара Голдіна, які загинули з 2014 року.

Раніше в понеділок родині 35-річного Долева Єгуда, якого вважали заручником у Газі протягом останніх восьми місяців, повідомили, що він був убитий 7 жовтня і що його тіло нарешті було ідентифіковано після ретельної експертизи раніше не ідентифікованих останків, знайдених у кібуці Нір Оз.

Нагадаємо, G7 підтримала план Байдена щодо припинення вогню у Секторі Газа



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube