“Дипломатія панд” повертається: Китай відправляє двох ведмедів до Вашингтона


22:4129.05.2024

Пекін поверне гігантських панд до Національного зоопарку Вашингтона у США до кінця року, заявила в середу перша леді США Джилл Байден і офіційні особи в несподіваній заяві, що сигналізує про нову еру “дипломатії панд” між двома наддержавами, пише УНН з посиланням на AFP.

“Ми дуже раді, що діти з ближнього та далекого зарубіжжя знову зможуть насолодитися чарівними та радісними пригодами гігантських панд у нашому національному зоопарку”, – написала перша леді США на X.

Китай відправить нову пару на ім’я Бао Лі та Цін Бао відповідно до 10-річної угоди про розведення та дослідження, ідеться в заяві зоопарку, відзначаючи “історичний момент”, який продемонстрував переваги його партнерства з Пекіном.

“Ми дуже раді оголосити, що наступний розділ нашого партнерства з розведення та охорони природи починається з прибуття двох нових ведмедів, у тому числі нащадка нашого улюбленого сімейства панд, у Вашингтон, округ Колумбія”, – сказала Бренді Сміт зі Смітсонівського національного зоопарку та інституту природоохоронної біології.

Панди будуть перебувати на карантині в будиночку для панд щонайменше 30 днів під наглядом команди доглядачів, дієтологів і ветеринарів.

У зоопарку повідомили, що у них буде ще кілька тижнів, щоб освоїтися в новому середовищі існування перед публічним дебютом, дату якого ще не було оголошено.

Читайте: Президент Тайваню закликав Китай до перемовин і примирення



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube