«Ці удари Збройних сил РФ по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі України мають бути припинені» – чергова заява з ООН


10:2726.05.2024

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун рішуче засудила російський обстріл торговельного центру в Харкові, внаслідок якого загинули люди, десятки дістали поранення.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті ООН в Україні.

“Я приголомшена і шокована жахливими новинами, що надійшли з Харкова. Серед білого дня, коли люди – попри всі жахіття, які вони щодня переживають у цьому місті – намагалися займатися своїми справами, їхні життя були зруйновані черговою атакою російських збройних сил. Удар припав на торговий центр, що призвело до десятків жертв серед цивільного населення та значних пошкоджень цивільних об’єктів.

Це абсолютно неприйнятно. Ці удари Збройних сил РФ по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі мають бути припинені.

Навмисне спрямування атаки на цивільну інфраструктуру суворо заборонено міжнародним гуманітарним правом. Цивільне населення має бути захищене”, – заявила Браун. 

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 07.30 сьогодні, 26 травня, було відомо, що кількість загиблих внаслідок вчорашнього російського авіаудару по гіпермаркету в Харкові зросла до 12.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube