Зеленський звернувся до лідерів світу із закликом підтримати Саміт миру в Швейцарії (ВІДЕО)


10:0726.05.2024

Президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів світу із закликом підтримати Саміт миру в Швейцарії.

Відповідне відео було розміщено сьогодні, 26 травня, в акаунтах очільника української держави, передає Інше ТВ.

«Для них це задоволення – спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною.

Немає нації, яка здатна зупинити таку війну лише своїми зусиллями. Потрібна участь лідерів світу.

Чи хоче Росія діалогу? Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на переговорах. Обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля – Саміт миру за участю лідерів, яких Росії не обманути.

Разом зі Швейцарією ми готуємо такий Саміт. 15 червня його початок. Ми маємо підтвердження участі вже більш ніж 80 держав і продовжуємо працювати з лідерами, запрошуючи на Саміт. Дякую кожному, хто дійсно допомагає миру. Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до Президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до Президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами.

Зусилля світової більшості – це найкраща гарантія виконання зобов’язань. Будь ласка, підтримайте Саміт миру своїм персональним лідерством та участю», – йдеться в зверненні Володимира Зеленського.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 07.30 сьогодні, 26 травня, було відомо, що кількість загиблих внаслідок вчорашнього російського авіаудару по гіпермаркету в Харкові зросла до 12.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube