Україна та Швеція розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди


10:1422.05.2024

Україна та Швеція розпочали переговори щодо укладення угоди про співробітництво у сфері безпеки на виконання доручення Президента Володимира Зеленського та у продовження його нещодавньої телефонної розмови з Прем’єр-міністром Королівства Швеція Ульфом Крістерссоном.

Відповідно до розпорядження Президента України, українську переговорну делегацію очолює керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак. Вчорашній раунд перемовин провів заступник очільника Офісу Президента Ігор Жовква.

Про це повідомили в Офісі Президента, передає Інше ТВ.

«Вдячні Швеції за значну підтримку України, зокрема військову, у протистоянні повномасштабній російській агресії. Важливо, що сьогодні ми ведемо переговори зі Швецією як із новим членом НАТО. Розраховуємо на подальше поглиблення двостороннього безпекового співробітництва зі Швецією за всіма стратегічними напрямами, що знайде відображення в нашій двосторонній угоді», – наголосив Ігор Жовква.

Сторони докладно обговорили положення проєкту документа й узгодили подальші кроки з метою забезпечення якнайшвидшої його фіналізації та подальшого підписання.

Як повідомляло Інше ТВ, Розраховуємо на підписання безпекової угоди невдовзі та на розширення участі США в коаліції винищувачів, – Зеленський з Блінкеном (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube