Новий уряд Нідерландів наполягатиме на виключенні з міграційних правил ЄС і обіцяє політичну та військову підтримку Україні


08:3117.05.2024

Новий уряд Нідерландів, очолюваний “Партія свободи”, яка дотримується націоналістичної позиції, Герта Вілдерса, має намір домагатися для Нідерландів виключення з міграційних правил Європейського союзу, обґрунтовуючи це тим, що країна зіткнулася з кризою у сфері надання притулку.

Про це з посиланням на агентство Reuters пише ERR.ee, передає Інше ТВ.

Вілдерс, який очолює коаліційні переговори, в середу досяг угоди про формування самого правого уряду в Нідерландах за останні десятиліття майже через півроку після перемоги, яку “Партія свободи” здобула на виборах восени минулого року. У четвер вранці чотирипартійна коаліція, до якої, окрім “Партії свободи”, увійшли правоцентристські “Народна партія за свободу та демократію”, Фермерсько-громадянський рух та партія “Новий суспільний договір”, опублікувала плани нового уряду.

У них наголошується, що уряд прагнутиме до “найсуворішого в історії режиму надання притулку” з посиленням прикордонного контролю та посиленням правил для шукачів притулку, які прибувають до Нідерландів. Крім того, Європейську комісію найближчим часом буде повідомлено про бажання нового уряду Нідерландів отримати виняток із єдиних правил, що регулюють міграцію та надання притулку в Європейському союзі.

Незрозуміло, чи задовольнить Брюссель такий запит.

Уряд також має намір обмежити трудову міграцію та посилити правила прийому іноземних студентів до голландських університетів.

Крім того, уряд обіцяє продовжувати надавати політичну та військову підтримку Україні та зробить юридично обов’язковими витрати на оборону у розмірі не менше ніж 2% валового внутрішнього продукту Нідерландів відповідно до домовленостей у НАТО.

У плани також входить будівництво чотирьох ядерних реакторів у найближче десятиліття та полегшення тягаря екологічних стандартів для голландських фермерів.

Чотирьохпартійна коаліція має міцну більшість у парламенті Нідерландів, де вона контролює 88 із 150 мандатів.

Узгодивши основні параметри коаліційного договору, партії розпочнуть переговори про розподіл постів в уряді, які, як очікується, займуть щонайменше місяць. Поки що неясно, хто отримає посаду прем’єр-міністра. Герт Вілдерс, відомий своїм критичним ставленням до ісламу, у березні пообіцяв не претендувати на цю роль, пожертвувавши постом прем’єр-міністра, який зазвичай займає лідер партії, що виграла вибори, заради залучення політичних партнерів до формування коаліції з “Партією свободи”.

Як повідомляло Інше ТВ, 14 травня Рада Євросоюзу схвалила міграційну реформу.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube