Та, що кидала гроші за паркан. У нардепки Марченко НАБУ проводить обшуки (ВІДЕО)


16:2710.05.2024

У п’ятницю, 10 травня, працівники Національного антикорупційного бюро поводять слідчі дії в народної депутатки з Тернопільщини Людмили Марченко.

Про це пише місцеве видання “Тернополяни” з посиланням на власні джерела, передає “Еспресо.Захід“.

Зі слів свідків події, причина – незаконне збагачення.

“По декларації нардепка заробляє одну суму, а натомість записує на своїх рідних земельні ділянки та будинки, які аж ніяк не купити на одну зарплату нардепа”, – пише видання, додавши, що в Людмили Марченко вилучили її мобільний телефон, а також тривають інші слідчі дії.

Марченко, яку підозрюють у корупції, суттєво розбагатіла за рік

Раніше повідомлялося, що народна депутатка з Тернопільщини Людмила Марченко подала до НАЗК декларацію про суттєві зміни в майновому стані, які сталися з нею вже цього, 2024 року. 

Зміни стосуються об’єктів нерухомості. Зокрема, у її власності з 19 березня опинилася земельна ділянка у селі Великі Гаї площею 883 кв. м, вказана вартість – 610 000 грн. До цього земля належала її чоловіку Іванові Марченку.

Також чоловік віддав у власність Людмили Марченко незавершене будівництво житлового будинку у тому ж селі Великі Гаї, площа будови становить 368 кв. м, а вказана ціна – 11 млн грн.

Що відомо про справу Людмили Марченко

5 липня 2023 року на Тернопільщині за підозрою в корупції провели обшуки в народної депутатки Людмили Марченко. 11 липня детективи САП та НАБУ повідомили про підозру у зловживанні впливом народній депутатці та її помічниці. Парламентарка та її помічниця за 5,3 тис. доларів пообіцяли чоловіку внести його дані в систему “Шлях” для виїзду за кордон. 

Також 12 липня стало відомо, що народну депутатку Людмилу Марченко, після повідомлення їй підозри НАБУ у зловживанні впливом та отриманні неправомірної вигоди, виключили з партії “Слуга народу”.

Запобіжний захід політикині одразу обрати не могли, бо на момент затримання вона була вагітна. 21 вересня ВАКС таки обрав запобіжний захід нардепці Марченко. У грудні 2023 року стало відомо, що НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням чинної народної депутатки України з Тернопільщини Людмили Марченко та її помічниці у зловживанні впливом.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube