Справжній американець. Трамп підшукав вірогідного віце-президента


11:2229.04.2024

Губернатор Північної Дакоти Даг Бургум швидко просувається в списку можливих кандидатів на посаду віце-президента, оскільки команда Трампа вважає, що він буде безпечним вибором, який може залучити поміркованих виборців.

Про це пише Axios і посилається на чотирьох людей, знайомих з ситуацією.

Чому це важливо: Бургум входить до довгого списку претендентів на посаду віце-президента, але зростаючий інтерес Трампа до губернатора Північної Дакоти був очевидним протягом останніх тижнів – і розкриває його останні думки про те, як його напарник може допомогти йому в роботі з виборцями, які не визначилися.

Трамп і його дружина Меланія приймали Бургума і його дружину Кетрін у Мар-а-Лаго на великодньому бранчі, розповіли Axios двоє людей, знайомих з цим питанням.

За словами джерел, останніми тижнями Трамп часто згадував ім’я Бургума в розмовах з союзниками. Два джерела, знайомі з думкою Трампа, сказали, що йому подобається виважена поведінка Бургума і його губернаторський досвід – і він вважає Бургума надійним і не драматичним.

Ці риси схожі на ті, про які Трамп говорив у 2016 році, коли обрав Майка Пенса своїм віце-спікером. На той час Пенс був губернатором штату Індіана.
Обережна манера Пенса часто різко контрастувала зі стилем Трампа.
Відомо, що їхні стосунки зіпсувалися, коли Пенс не послухався заклику Трампа до віце-президента відхилити виборчі бюлетені з кількох штатів, де на виборах 2020 року переміг демократ Джо Байден.

67-річний Бергам, який перебуває на другому терміні у глибоко червоній Північній Дакоті, є стійким консервативним бізнесменом і вважається прийнятним для істеблішменту республіканців – безпечним вибором для включення до виборчого списку.

Він вів свою довготривалу президентську кампанію на платформі ділової хватки, енергетики, національної безпеки та фіскальної відповідальності, і швидко підтримав Трампа після того, як вибув з неї.
Бурґум погоджується з Трампом у багатьох питаннях, включаючи аборти. В інтерв’ю NPR минулої осені Бурґум заявив, що регулювання абортів має бути залишено на розсуд штатів – позиція, яка, на думку критиків, призводить до різких відмінностей у доступі жінок до охорони здоров’я.
У них є одна особиста спільна риса, яка, за словами джерел, час від часу згадується в розмовах між Трампом і Бурґум: його дружина Кетрін одужує від алкоголізму – залежності, з якою також боровся покійний брат Трампа Фред Трамп-молодший.
Бурґум тихо агітує за Трампа і виступає на консервативних і мейнстрімних телеканалах.

Нещодавно він був у Нью-Гемпширі, де Ніккі Гейлі отримала 43% голосів на праймеріз Республіканської партії. Бурґум поїхав туди на прохання кампанії Трампа і, серед іншого, відвідав штаб-квартиру кампанії.
Бурґум також був головним доповідачем на вечері Республіканської партії у Вірджинії у квітні, а також відвідав Неваду напередодні лютневих зборів штату, де закликав прихильників Трампа прийти на вибори.

Невдовзі після того, як Бурґум вибув з президентських перегонів у грудні, Трамп натякнув, що планує призначити Бурґума на важливу роль у своїй адміністрації, якщо він переможе на виборах.

Трамп зазначив, що Бурґам був активним прихильником кампаній Трампа в 2016 і 2020 роках.
Вперше Бурґум підтримав Трампа у травні 2016 року, відзначивши їхній аутсайдерський статус та бізнес-бекграунд.
На початку цієї кампанії Трамп розкритикував більшість інших республіканців, які кидали йому виклик, але не стріляв у Бургума, який ледве реєструвався в опитуваннях Республіканської партії – і неохоче критикував Трампа.

“Він був видатним, але зчеплення ніколи не буває легким, чи не так?” сказав Трамп після того, як Бурґум підтримав його перед кокусами в Айові в січні. “Цей хлопець – найнадійніша людина. З ним немає жодних суперечностей”.
“Він один з найкращих губернаторів в нашій країні”, – сказав тоді Трамп. “І я сподіваюся, що зможу закликати його стати частиною адміністрації, дуже важливою частиною адміністрації”.
Далі Трамп проведе велику зустріч з донорами, в якій візьмуть участь багато з головних претендентів на посаду віце-президента, в тому числі і Бергум, про що вперше повідомило видання Politico.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube