Вибори Путіна – фарс, Європарламент закликає обмежити з ним відносини


21:3125.04.2024

Європейський парламент ухвалив резолюцію, якою засудив нелегітимні президентські вибори в Росії та на окупованих Росією територіях України. Євродепутати засудили російські вибори як “фарс”.

Відповідну резолюцію оприлюднено на сайті Європарламенту у четвер, 25 квітня.

У резолюції, ухваленій у четвер, Європарламент засуджує нелегітимні президентські вибори в Росії та на окупованих Росією територіях України.

“Після так званих президентських виборів, проведених Росією 15-17 березня 2024 року, депутати Європарламенту закликають держави-члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати їхні результати легітимними, оскільки вони були проведені на незаконно окупованих територіях України, а всередині Росії не були ані вільними, ані справедливими.

Ця фарсова вистава російської влади мала єдину мету – створити видимість виборчої легітимності для Владіміра Путіна, його політики невпинних внутрішніх репресій і, перш за все, для агресивної війни проти України, заявляють депутати Європарламенту. Парламент шкодує, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив відступити від ЄС і привітати Володимира Путіна з його фіктивним переобранням.

ЄС повинен активно підтримувати російське громадянське суспільство і демократичну опозицію

Парламент закликає держави-члени обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними та правозахисними цілями, наприклад, обміном полоненими, поверненням дітей, депортованих з України, або закликами до звільнення політичних в’язнів.

У ній знову наголошується, що ЄС повинен бути повністю солідарним з російським громадянським суспільством і повинен накласти санкції на винних у порушенні прав людини. Євродепутати закликають ЄС та держави-члени продовжувати активно підтримувати незалежні російські організації громадянського суспільства, незалежні засоби масової інформації та правозахисників, а також активно взаємодіяти з російською демократичною опозицією та надавати їй підтримку”.

Резолюція була прийнята 493 голосами “за”, 11 “проти” і 18 “утрималися”.

Нагадаємо, Європарламент продовжив на рік лібералізацію торгівлі для України, але будуть регулювати



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube