Звільнення працівника за колабораціонізм: Рада паланує розглянути законопроект у другому читанні


07:3725.04.2024

Верховна Рада планує на одному з найближчих засідань розглянути у другому читанні законопроєкт щодо врегулювання питання звільнення роботодавцем працівника за колабораціонізм. Про це УНН повідомляє з посиланням на порядок денний засідання ВР.

Так, законопроєкт № 7731 пропонує у зв’язку з випадками колабораціонізму, зокрема, на підприємствах критичної інфраструктури дати роботодавцю право розірвати трудовий договір, зокрема у разі:

· Набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України;

· Невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації в частині положень, передбачених частиною другою статті 142 цього Кодексу”.

Також згідно з порівняльною табличкою встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або об’єктах чи операторах критичної інфраструктури є обов’язковим”.

Читайте: Справа колаборанта, за наказом якого майже 100 засуджених з колонії на Миколаївщині перемістили в колонію на Херсонщині, пішла до суду



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube