Україна відкрила 16-е посольство в Африці (ФОТО)


12:0018.04.2024

Україна офіційно започаткувала діяльність посольства у Ботсвані. Це вже 16 українська дипломатична місія в Африці.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ.

Офіційна церемонія відкриття відбулася напередодні. До неї доєдналися спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та міністр закордонних справ Ботсвани Лемоґанґ Квапе.

Україна відкрила 16-е посольство в Африці (ФОТО) 1
Україна відкрила 16-е посольство в Африці (ФОТО) 5
Україна відкрила 16-е посольство в Африці (ФОТО) 3
Україна відкрила 16-е посольство в Африці (ФОТО) 6

Також у заході взяли участь члени уряду Ботсвани, бізнесових кіл, члени акредитованого в Ґабороне дипломатичного корпусу, представники української громади та місцевих ЗМІ.

«Переконаний, що започаткування діяльності української дипломатичної місії в Ґабороне (столиця країни — ред.) дозволить налагодити безперешкодну та ефективну взаємодію між нашими країнами, скоординувати позиції щодо важливих ініціатив у рамках ООН та інших міжнародних організацій», — наголосив Субх.

Ботсванський міністр Квапе відзначив важливість відкриття дипломатичного представництва України. Каже, що це дозволить «надати новий поштовх» розвитку двосторонніх взаємин.

Українська делегація передала Квапе особисте послання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та запрошення приєднатися до «формули миру» президента Володимира Зеленського. 

Також Субх розповів про нещодавні масштабні російські атаки на енергетичну інфраструктуру. На окремій зустрічі сторони обговорили підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії, куди запросили й Ботсвану.

Окрім того, український дипломат провів зустріч із заступницею виконавчого секретаря з питань регіональної інтеграції Співтовариства розвитку Півдня Африки (САДК) Анжелою Нтумбою. Сторони обговорили шляхи активізації співробітництва між Україною та цією регіональною організацією, яка об’єднує 16 держав Південної Африки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube