Захист від “шахедів” є майже на всіх підстанціях Укренерго – Кубраков


22:4112.04.2024

Другий рівень захисту, який розрахований від “шахедів”, побудований майже на всіх 22 підстанціях Укренерго. Про це заявив віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков в ефірі телемарафону, передає УНН.

“Є декілька рівнів захисту, можу сказати, що другий рівень захисту, який розрахований на захист від “шахедів” побудований майже на всіх цих 22 підстанціях. Вони вже в багатьох регіонах врятували саме автотрансформатори, які захищають ці підстанції. На сьогоднішній момент є декілька областей, які зараз повністю споживають електроенергію через ці захищенні автотрансформатори другим рівнем захисту”, – розповів Кубраков.

Він зауважив, що від ракет чи інших більш потужних засобів ураження другий рівень не захищає.

“Захистити може тільки третій рівень захисту. Це повне накриття всіх підстанцій, таких об’єктів ще повністю побудованих, поки що немає, вони в різній ступені готовності. Вони потребують набагато більше часу, тому що це по суті будівництво нової підстанції з великим потужним захистом. На це потрібно фінансування”, – сказав Шмигаль.

Він висловив сподівання, що Кабмін та міжнародні партнери підтримають це й в Україні зможуть добудувати третій рівень захисту, який повністю гарантує захист від усіх видів ураження.

Читайте: Кубраков уже не фаворит, Мінінфраструктури знову відокремлять – в Кабмін ідуть великі зміни



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube