Франція припиняє розмови з російськими офіційними особам – бо брешуть


10:4409.04.2024

Розмови з “російськими чиновниками” більше не в “інтересах” Франції, заявив міністр закордонних справ Сежурне.

Про це пише Le Monde.

“Дискутувати з російськими офіційними особами” більше не в інтересах Франції, заявив у понеділок міністр закордонних справ Франції після нещодавньої телефонної розмови між міністрами збройних сил Росії та Франції, яка завершилася різними повідомленнями.

“Сьогодні не в наших інтересах дискутувати з російськими офіційними особами, тому що комюніке, які виходять, і звіти, які робляться, є брехнею”, – сказав Стефан Сежурне в інтерв’ю France24 і RFI з Абіджану, де він завершував своє турне по Африці. Перш ніж ми зможемо знову говорити з росіянами, “нам, можливо, спочатку потрібно встановити довіру, і, можливо, перш за все, нам потрібно побачити розвиток подій на військовому фронті в Україні, щоб відносини могли бути відновлені. Цього поки що немає”, – сказав Сежурне.

Після розмови в середу між міністрами оборони Себастьяном Лекорну і Сергієм Шойгу, метою якої була передача “корисної інформації” росіянам про московський теракт, президент Франції Еммануель Макрон у четвер засудив “барочні і загрозливі коментарі” росіян. У своєму звіті про зустріч, організовану Парижем, Росія заявила, що “сподівається”, що французькі спецслужби не причетні до нападу, в результаті якого 22 березня загинуло 144 людини. Париж заперечив ці припущення.

Макрон виправдав ініціативу обміну між французькими та російськими міністрами, першого з жовтня 2022 року, тим, що Франція має саме “корисну інформацію” для передачі “про походження та організацію цієї атаки”, яку взяла на себе організація “Ісламська держава” (ІД).

Нагадаємо, Шойгу збрехав, що Франція готова домовлятися про Україну, Макрон відповів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube