«Премію свободи ЗМІ» в Німеччині отримає Юлія Навальна


09:0908.04.2024

Після смерті Олексія Навального Юлія Навальна стала обличчям російської опозиції. 19 квітня її та її чоловіка посмертно вшанують за їхню боротьбу.

Про це пише німецьке видання Welt, передає Інше ТВ.

Критик Кремля Олексій Навальний, який помер кілька тижнів тому, і його дружина Юлія будуть удостоєні цьогорічної «Премії свободи ЗМІ» («Freiheitspreis der Medien»). Як повідомляє Weimer Media Group, церемонія нагородження відбудеться 19 квітня на саміті Людвіга Ерхарда на озері Тегернзее. Навальна отримає нагороду особисто, а з промовою виступить лідер ХДС Фрідріх Мерц.

“Юлія Навальна – відважний лідер руху опору в Росії. Після смерті свого чоловіка Олексія, який загинув 16 лютого 2024 року в сибірському таборі від рук поплічників Володимира Путіна, вона є лідером демократичного пробудження в Росії”, – йдеться в заяві журі.

Також в заяві журі підкреслюється, що протягом багатьох років подружжя Навальних є найвідомішими опозиційними активістами в умовах путінського деспотизму, і що їх було нагороджено за їхню мужню і ненасильницьку боротьбу проти жорстокої диктатури в Росії.

“Вони є обличчями кращої, нової, вільної і демократичної Росії. Вони – герої опору нашого часу, які готові пожертвувати своїм життям заради кращого світу”, – мовиться в заяві.

“Премія свободи ЗМІ” вручається щороку під час багатоденного заходу громадським діячам, які особливо віддані свободі слова, діалогу та демократії. Гаррі Каспаров був нагороджений у 2023 році, а в попередні роки серед лауреатів були президент України Володимир Зеленський та колишній президент СРСР Михайло Горбачов.

Як повідомляло Інше ТВ, Олена Зеленська відмовилась від присутності на промові Байдена, щоб не сидіти поруч з Юлією Навальною, – The Washington Post



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube