Естонія розробила механізм компенсації, який передбачає використання російських коштів на потреби України


10:1604.04.2024

Естонія завершила розробку механізму компенсації, що передбачає використання російських коштів на потреби України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас, передає УНН.

Естонія сьогодні серед лідерів за обсягами наданої оборонної та гуманітарної допомоги Україні з розрахунку на душу населення. Станом на сьогодні надано оборонної допомоги на суму понад 520 млн євро, що становить близько 1,4% ВВП країни – сказав Шмигаль.

Він додав, що Україна особливо цінує, що підтримка Естонії набуває довгострокового характеру. Уряд Естонії розробив “Стратегію перемоги України”, яка передбачає щорічну оборонну допомогу Україні розміром 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років.

Як зазначив Шмигаль, під час зустрічі з прем’єр-міністром Естонії вони детально обговорили механізм компенсації завданих Україні збитків з боку Росії.

Без жодних сумнівів, збитки мають бути відшкодовані шляхом заморожених російських активів. Естонія уже завершила розробку механізму компенсації, який передбачає використання російських коштів на потреби України. З нетерпінням очікуємо на його остаточне схвалення – зазначив очільник уряду України.

Читайте: В Естонії ремонтують муніципальні квартири для українських біженців



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube