В Естонії ремонтують муніципальні квартири для українських біженців


15:5920.03.2024

В естонському місті Сілламяе ремонтують муніципальні квартири для українських біженців. Про це пише УНН з посиланням на err.ee.

Зазначається, що оренда таких квартири обійдеться біженцям дешевше, ніж у приватних власників. У виданні кажуть, що за державної підтримки у місті вже змогли облаштувати 11 муніципальних квартир

Згідно з умовами оренди, місцева влада має здавати це житло українським біженцям, а після цього обмежень для оренди не буде.

Місто виділяє біженцям квартиру і вони повинні оплачувати комунальні послуги, а місту – визначену суму оренди – розповів місцевий чиновник Аллен Аллет.

Журналісти видання err.ee пояснюють, що така програма допомагає українцям покращити житлові умови. Зокрема, їм вдалось поспілкуватись з українською біженкою, котра вирішила орендувати одну з муніципальних квартир.

Мы переїхали в нову квартиру, двокімнатну, зручну. Тут вже була гарна кухня, нова духовка, пральна машина, вся нова сантехніка. За оплатою набагато вигідніше, ніж орендувати квартиру у людей – розповіла біженка з України, Ольга.

Зазначається, що реновація 11 квартир у Сілламяе коштувала майже 200 000 євро, з яких близько 150 000 виділила держава.

Читайте: Україна розпочала переговори з Естонією про укладення безпекової угоди



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube