В Держдепі США вважають, що Україна має не приховувати ситуацію на полі бою


19:2828.03.2024

Керівник Центру глобальної взаємодії США при Державному департаменті, відповідального за протидію дезінформації, Джеймс Рубін вважає, що президент Володимир Зеленський повинен бути відкритішим до оголошення інформації про стан війни в Україні.

Про це, як пише “Європейська правда”, він сказав в інтерв’ю Politico.

На думку Рубіна, українська влада іноді “може чинити опір свободі інформації, яка є нормальною для нас”, а воєнні кореспонденти, навпаки, “повідомляють про речі, які не обов’язково відповідають інтересам Володимира Зеленського”.

“Але в демократичній державі, якою, як ми сподіваємося і все частіше бачимо, стає Україна… вони можуть зрозуміти, що мати воєнних репортерів, які висвітлюють війну, навіть якщо іноді з’являються погані новини, – це набагато краще життя, ніж контрольоване середовище, в яке Росія поставила весь свій народ”, – додав американський дипломат.

Також Рубін припускає, що кращий доступ до інформації про поле бою посилить нагальну потребу України в більшій допомозі з боку її союзників. Посадовець Держдепу в цьому контексті вважає, що Україна ще не є “повноцінною демократією”, хоча “рухається в правильному напрямку”.

Джеймс Рубін раніше був речником Держдепартаменту США, консультував його ексочільницю Мадлен Олбрайт під час війни в Югославії у 1990-х роках, а також працював із Джо Байденом, коли той був сенатором.

Як повідомляло Інше ТВ, Прямим текстом. У США заявили, що “не заохочують і не підтримують” удари України за її межами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube