Прямим текстом. У США заявили, що “не заохочують і не підтримують” удари України за її межами


07:1427.03.2024

Сполучені Штати зберігають позицію щодо атак України проти російських НПЗ, яка полягає в тому, щоби не заохочувати українські сили завдавати удари поза власними кордонами.

Про це заявив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

«Наша позиція від початку цієї війни завжди була такою, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдання ударів Україною за межами її території»,- зауважив представник Держдепу.

Коли у нього спитали, чи контактувала американська сторона з Україною після того, як напередодні знову був завдано удар по черговому російському НПЗ в Самарі, Міллер відмовився коментувати будь-яку дипломатичну взаємодію.

Натомість він зауважив, що позиція США, яку він озвучив, відображає «тривалу політику» американської сторони, і це було чітко донесено до українських партнерів.

Як повідомлялося, минулої п’ятниці видання Financial Times із посиланням одразу на три джерела поширило інформацію, що американська адміністрація могла закликати Україну припинити удари по російських НПЗ. Мовляв, це може, по-перше, спровокувати удари у відповідь, а, по-друге, призвести до глобального підвищення цін на пальне, в тому числі у Сполучених Штатах, що може негативно сказатися на виборчих перспективах чинного президента США. Натомість Білий дім офіційно не спростував і не підтвердив цієї інформації.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube