Франція обіцяє Україні ще 78 САУ Caesar


22:3126.03.2024

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню запевнив, що Франція незабаром зможе поставити Україні 78 самохідних артилерійських установок (САУ) Caesar, а також істотно збільшить постачання снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби Києва в боєприпасах для протидії агресії РФ.

Відповідну заяву очільник французького оборонного відомства зробив у вівторок, 26 березня, під час пресконференції у Парижі, передає DW з посиланням на агенцію AP.

За словами французького урядовця, між Францією, Україною і Данією було досягнуто домовленості про фінансування постачання Україні САУ Caesar, що дозволить Франції “швидко їх доставити”.

Крім того, Франція також поклала собі за мету поставити цьогоріч 80 тисяч снарядів для 155-мм гармат в Україну, що значно більше в порівнянні з 30 тисячами, які Париж надав Україні з початку війни в лютому 2022 року. 

На додачу, за словами Лекорню, Франція бере участь у чеській ініціативі з пошуку боєприпасів для України, які мають намір придбати за межами Європейського Союзу.

Як повідомляло Інше ТВ, Що вже передала Україні Франція, і не тільки в рамках «Артилерійської коаліції»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube