Що вже передала Україні Франція, і не тільки в рамках «Артилерійської коаліції»


09:3626.01.2024

Французький генерал Жан-Мішель Гійотон очолив коаліцію “Артилерія для України”, яку 18 січня започаткував міністр Збройних Сил Франції Себастьян Лекорню.

Що вже передано Україні в рамках «Артилерійської коаліції», яку очолює Франція, генерал озвучив на пресбрифінгу, інформує сайт Міністерства оборони Франції, передає Інше ТВ.

За словами Жана-Мішеля Гійотона, Артилерійська коаліція – це спосіб подальшого структурування допомоги, яку країни-союзники надають Україні.

«Наша місія має два горизонти: короткостроковий і довгостроковий. Наша перша мета – задовольнити нагальні потреби українців. Наразі це, в основному, стосується боєприпасів, щоб врівноважити баланс сил, який майже 1:6 на користь росіян. Це означає, що коли на українські позиції падає шість російських снарядів, українці можуть відповісти лише одним снарядом. Друга нагальна потреба – це технічне обслуговування, щоб відновити працездатність зламаної техніки.

У довгостроковій перспективі наша мета – допомогти Україні створити артилерію майбутнього і привести її у відповідність до стандартів НАТО. Це вимагатиме справжньої трансформації, оскільки їхня артилерія використовує багато деталей ще з радянських часів. З огляду на це, нам потрібно навчити не лише користувачів переданого обладнання, але й техніків, начальників відділень, штабних офіцерів, спеціалістів з наведення та цілевказання», – сказав французький генерал.

Також Жан-Мішель Гійотон пояснив, чому саме Франція очолила Артилерійську коаліцію, – не тільки тому, що артилерія у Франції має довгу історію, а й враховуючи те, яку саме допомогу Україні вже передали французи.

«Франція має законне право очолити цю коаліцію, враховуючи артилерійське обладнання, передане Україні: близько тридцяти Caesar з 75, які ми мали, чотири унітарні реактивні системи залпового вогню LRU, гармати TRF1 і 120-мм міномети», – зауважив Жан-Мішель Гійотон.

Як повідомляло Інше ТВ, Франція передасть Україні авіабомби AASM Hammer. Яку перевагу вони дадуть на полі бою? (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube