“Мафіозі Фіцо”, – близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО)


09:5526.01.2024

Тисячі громадян вийшли на протест в столиці Словаччини, щоб висловити свою думку щодо команди прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Про це повідомляє Aktuality.

“В Братиславі тисячі людей стоять на площі SNP в центрі столиці з транспарантами в руках. З натовпу лунають вигуки “Мафіозі Фіцо”. Люди вийшли на антиурядовий протест, незважаючи на сильний поривчастий вітер. В одного з демонстрантів негода вирвала з рук транспарант. Організатори кажуть, що сьогодні в Братиславі зібралося близько 27 тисяч людей. Протестувальники зібралися не тільки в 24 словацьких містах, а й за кордоном – у Парижі, Кракові, Брно та Празі”, – пише видання.

"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 1
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 9
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 3
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 10
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 5
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 11
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 7
"Мафіозі Фіцо", - близько 27 тис. словаків протестували в Братиславі (ФОТО) 12

Протестувальники висловлювали невдоволення правовою реформою, затягування прийняття поправок до Кримінального кодексу, через що вигукували “бу!” і “ганьба”.

З натовпу стирчав і декоративний світлофор, що нагадує про дорожньо-транспортну пригоду, в яку потрапив віце-спікер парламенту Андрей Данк. “Ми тут, бо мусимо. Не тому, що ми хочемо. Ми намагаємося захистити державу. Щоб все працювало так, як треба, і щоб рішення тут не приймалися без професійного обговорення”, – розповідає студент на ім’я Адам про свою мотивацію участі в акціях протесту.

“Ми не хочемо втратити верховенство права, свободу і демократію. Ми не хочемо бути притулком для злочинців з усього світу”, – говорили виступаючі.

Також згадували 68-й рік, коли в країну “прийшли солдати Варшавського договору”.

“Нам не подобається, як вони керують нашою країною. Ця держава – наше майбутнє”, – казали вони.

“Роберт Фіцо, Петер Пеллегріні, Андрій Данко, ви ганьба для Словаччини. Ви ганьба вдома і ганьба за кордоном”, – заявив Браніслав Грьолінг.

Наприкінці протесту на сцену вийшов Міхал Шимечка, голова “Прогресивної Словаччини”. “Роберт Фіцо думав, що проти поправки до Кримінального кодексу не будуть протестувати взимку, на вітрі, тому що це технічна і політична нудьга. Як же він недооцінив вашу рішучість відстоювати справедливість. Він не знає вашої любові до Словаччини, вашої рішучості захищати справедливість”, – сказав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube