Білий дім: спікер Палати представників Джонсон шукає привід, щоб не ставити на голосування допомогу Україні


13:0526.03.2024

Спікер Палати представників Майк Джонсон шукає привід для того, щоб не виносити на голосування законопроєкт щодо виділення допомоги Україні, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу, передає УНН.

У Жан-П’єр спитали, чи не розглядають у Білому домі можливість зосередитися на лише військовій допомозі Україні, якщо це може отримати більшість у Палаті представників.

Вона у відповідь зауважила, вже запропонований адміністрацією законопроєкт матите двопартійну підтримку у Палаті представників, якщо він буде винесений на голосування.

“Я думаю, що те, що відбувається, – це те, що спікер ( Джонсон-ред.) дає привід, який не є виправданим, який не потрібен. Тому що ми знаємо, що якби він поставив його на голосування, він би пройшов”, – заявила речниця Білого дому.

Вона вказала, Білий дім заохочує і буде заохочувати спікера Джонсона винести законопроєкт щодо допомоги Україні на голосування.

Жан-П’єр наголосила, що Україна втрачає позиції на полі бою, і це частково тому, що “росія стає ще більш агресивною через бездіяльність Конгресу”.

“Йдеться про нашу національну безпеку – так само як ми говоримо про допомогу Україні, але це також наша власна національна безпека. Тут все пов’язано”. – резюмувала речниця Білого дому.

Читайте: Соратниця Трампа ініціювала відставку спікера Палати представників США Майка Джонсона



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube