Мир через силу: премʼєрка Литви розповіла про формулу перемоги над росією


09:2924.03.2024

Очільниця уряду Литви Інгріда Шимоніте під час Балтійської військової конференції закликала західні країни допомагати Україні перемогти, а також не боятися поразки Росії. Оскільки демократії не можуть почувати себе у безпеці, поки якась країна має імперські амбіції. 

Про це пише RFI, передає Інше ТВ.

«Формула перемоги над агресором досить зрозуміла: мир через силу. Якщо ми мобілізуємо наші зусилля та почнемо вірити в перемогу, ми зможемо забезпечити мир в Європі, який нарешті запанує», — говорить Інгріда Шимоніте.

Премʼєр-міністерка Литви також нагадала, що сукупний ВВП країн Північної Європи та Балтії вищий, ніж у Росії, тож вони можуть впоратися із викликами. А якщо обʼєднати всі члени НАТО і G7 — тим паче. І це, за словами посадовиці, надзвичайно важливо, оскільки від результатів російсько-української війни залежить євроатлантичний та навіть глобальний порядок.

«Демократії не будуть у безпеці у світі, де країна з імперіалістичними амбіціями загрожує своїм сусідам. Де масові звірства війни залишаються безкарними. Де “рускій мір” продовжує або заморожує на своїх умовах війну-геноцид», — наголосила Шимоніте.

Інгріда Шимоніте також згадала про майбутній Вашингтонського саміт НАТО, запланований на літо 2024 року. На її думку, під час нього Україна має наблизитися до членства в Альянсі:

«Україна потребує НАТО так само, як і НАТО потребує України. Майбутнє членство України значно посилить військові можливості Альянсу, оскільки ЗСУ здатні протистояти повномасштабному російському вторгненню».

Вона також наголосила на тому, що ситуація, аналогічна тій, що мала місце на саміті у Вільнюсі, коли Україну так і не запросили стати членом Альянсу.

Як повідомляло Інше ТВ, Литва надала Україні системи для боротьби з дронами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube