Стала відома справжня причина, через яку Німеччина не передає Україні ракети Taurus


08:1117.03.2024

Основна причина, через яку канцлер Німеччини Олаф Шольц не хоче постачати далекобійні ракети Taurus Україні, може бути пов’язана з особливостями цих ракет, а саме – з наведення цілей. Про це йдеться в публікації порталу t-online, передає УНН.

Зокрема генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр під час свого виступу заявив, що для ефективного використання цієї ракети необхідна величезна кількість даних і спеціальна комп’ютерна система, яка є тільки в Бундесверу.

У разі, якби Німеччина передала Україні Taurus, то сама б уже не мала доступу до цих систем і суттєво підірвала б свою обороноздатність, пише t-online із посиланням на учасників засідання.

Деталі цієї системи засекречені, тож співрозмовники видання не змогли навіть оцінити, скільки Берліну знадобилось би часу на її відновлення.

Водночас, є можливість надати Києву ці ракети в “урізаній” формі, без системи наведення. У такому випадку Taurus слугував би доповненням до менш потужних британських крилатих ракет Storm Shadow.

Після виступу Броєра в залі запанувала тиша. Навіть у тих, хто зазвичай висуває гучні вимоги, більше не було запитань – сказало джерело t-online.

Читайте: У німецькому Бундестазі знов провалили голосування по Taurus для Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube