У німецькому Бундестазі знов провалили голосування по Taurus для Україні


15:3714.03.2024

Фракція CDU/CSU в німецькому Бундестазі вкотре зазнала невдачі з пропозицією проштовхнути постачання крилатих ракет Taurus  в Україну.

Однак переважна більшість депутатів проголосувала проти такої форми військової підтримки.

Про це пише tagesschau, передає Інше ТВ.

Загалом участь у голосуванні брали 690 депутатів. З них 495 депутатів проголосували проти поставок, 190 – за. П’ятеро депутатів утрималися.

Оскільки фракція CDU/CSU у Бундестазі налічує 190 депутатів, вони також потребували б голосів інших партій, щоб отримати більшість голосів на свою підтримку.

Напередодні голосування заступник голови фракції CDU/CSU Йоганн Вадефул рішуче виступив за надання дозволу на постачання Taurus українській армії.

“Ми виграємо з Україною або програємо з Україною. Третього шляху немає”, – сказав Вадефул, додавши, що розсудливість, яку федеральний канцлер Олаф Шольц завжди приписує собі, зважуючи рішення, є неправильним підходом, на думку політика.

Президент Росії Володимир Путін ніколи не “позитивно реагував” на таку стриманість, підкреслив Вадефул: “Ваша уявна розсудливість лише знову і знову підживлювала агресію пана Путіна проти України».

 Напередодні сесії Бундестагу лідер CDU Фрідріх Мерц і експерт CDU з питань зовнішньої політики Норберт Реттген також виступили з різкою критикою Шольца, який неодноразово повторював, що виступає проти поставок Taurus і обґрунтовував свою позицію тим, що Бундесвер або НАТО не повинні брати безпосередньої участі у війні.

Як повідомляло Інше ТВ, Німеччина приводить до готовності усі свої ракети Taurus – у половини закінчився термін придатності



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube