Рекордна кількість росіян просить притулку в Південній Кореї


11:0327.02.2024

За даними південнокорейської влади, рекордна кількість росіян просить притулку в Південній Кореї, причому минулого року кількість заявок зросла в п’ять разів, оскільки росіяни стали найбільшою групою, яка шукає притулку в цій східноазійській країні.

Про це пише CNN з посиланням на дані імміграційної служби Південної Кореї.

Згідно зі звітом, опублікованим раніше цього місяця Корейською імміграційною службою, у 2023 році притулку в Південній Кореї попросили 5750 російських громадян. Це в п’ять разів більше, ніж у минулому році. Це в п’ять разів більше, ніж 1 038 осіб, які звернулися за захистом у 2022 році, і більше, ніж загальна кількість прохань про притулок від росіян, зареєстрованих у період з 1994 по 2019 рік.

За даними Імміграційної служби, минулий рік також відзначився найвищою кількістю загальних заявок на притулок принаймні за останні вісім років. Після росіян найбільші групи шукачів притулку прибули з Казахстану, Китаю та Малайзії.

Ця тенденція збереглася і цього року: у січні росіяни становили найбільшу групу шукачів притулку.

Найпоширенішими причинами, на які посилалися шукачі притулку, були переслідування на релігійному ґрунті, за якими слідували політичні переслідування. Інші причини включали дискримінацію за належність до певної соціальної групи, раси чи національності.

Служба не уточнила причини, наведені російськими шукачами притулку.

Південна Корея відома своїми суворими імміграційними законами – в тому числі і щодо прохань про притулок.

За останні три десятиліття лише 4 052 людини були визнані біженцями в Південній Кореї з більш ніж 103 000 заяв про надання притулку, йдеться у звіті.

Громадяни Росії, які шукають притулку в усьому світі, привернули до себе широку увагу після вторгнення Кремля в Україну: за останні два роки Росію покинули сотні тисяч людей – багато з них рятувалися від військового призову.

Так, п’ятеро росіян застрягли в міжнародному аеропорту Інчхон поблизу столиці Сеула в 2022 році, намагаючись ухилитися від наказу Москви про військову мобілізацію на випадок війни.
Наближаються президентські вибори в Росії. Ми вже знаємо, хто стане переможцем
Міністерство юстиції Південної Кореї відмовило їм у наданні статусу біженців, фактично залишивши їх у невизначеності в аеропорту. Занадто налякані, щоб повернутися до Росії, вони майже п’ять місяців спали в терміналі та харчувалися їжею від імміграційної служби Південної Кореї. На початку 2023 року двом чоловікам дозволили покинути аеропорт.

Один з них розповів CNN, що спочатку планував вирушити до Казахстану, але передумав, коли почув, що колишня радянська республіка депортує росіян-втікачів.

Подібні історії були зафіксовані і в інших місцях; дані прикордонних служб США свідчать про те, що кількість громадян Росії, з якими вони стикалися, різко зросла після того, як Москва запровадила військовий призов у вересні 2022 року.

З жовтня 2022 року по лютий 2023 року майже 22 000 росіян намагалися в’їхати до США через південний кордон країни, згідно з даними Митної та прикордонної служби США.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, Південна Корея витратить $470 млрд. на будівництво ще 13 заводів з виробництва мікросхем і 3 дослідницьких центрів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube