Якщо ЄС хоче, щоб “Україна чинила опір”, то їй потрібно “надати більше допомоги і швидше”, – Боррель


08:1226.02.2024

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель вважає, що результат конфлікту в Україні може вирішитися в найближчі місяці.

Однак Україна потребує більшої підтримки ЄС.

Про це, як пише Delfi, він заявив він в інтерв’ю іспанській газеті El País, передає Інше ТВ.

“Опиратися – це означає перемагати”, – сказав Боррель. За його словами, “громадянська, військова, економічна та гуманітарна допомога” Києву з боку ЄС перевищує допомогу з боку США, але якщо Євросоюз хоче, щоб “Україна чинила опір”, то їй потрібно “надати більше допомоги і швидше”.

Європа усвідомила, що живе у небезпечному світі, наголосив голова дипломатії ЄС. Тепер їй треба “прокинутися”, взяти на себе відповідальність, підвищити обороноздатність і бути готовою до будь-яких ймовірностей.

Жозеп Боррель додав, що європейські країни не беруть участь у конфлікті в Україні та “не до кінця розуміють”, що він означає для них. “Росія – недемократичний режим, здатний знищувати своїх опонентів, таких, як Навальний, або ліквідувати перебіжчиків на європейській землі. Чи ми хочемо, щоб він з’явився на порозі Європи і контролював 36% світового ринку зерна?”, – поставив риторичне питання голова європейської дипломатії.

Дипломат зазначив, що його лякає страх європейців перед тим, що американська військова парасолька над континентом може закритися у разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. “Ми старіючий континент у молодому світі, звідси і така суміш страху та невпевненості”, – вважає Боррель.

Як повідомляло Інше ТВ, Східна Європа втрачає довіру до Заходу через нездатність забезпечити зброєю Україну, – Bloomberg



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube