ЦАХАЛ знищив 17 з 24 батальйонів ХАМАС – прем’єр Ізраїлю


07:3305.02.2024

Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) до сьогоднішнього дня вдалося знищити 17 із 24 батальйонів терористичної організації ХАМАС.

Таку заяву прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху зробив у неділю, 4 лютого, під час засідання військового кабінету у Тель-Авіві, передає DW.

“По-перше, потрібно домогтися скорочення числа батальйонів ХАМАС. На сьогоднішній день ми знищили 17 з 24 батальйонів. Більшість батальйонів, що залишилися, знаходяться на півдні сектора Газа і в Рафаху (місто на кордоні з Єгиптом. – Ред.), і ми подбаємо і про них”, – цитує ізраїльського прем’єра онлайн-видання i24 News.

Раніше в ЦАХАЛ вказували, що в лавах ХАМАС на момент початку війни Ізраїлю проти цієї терористичної організації боролися 30 000 осіб, розподілені на п’ять бригад, які складаються з 24 батальйонів або 140 рот. У кожному батальйоні налічувалося понад 1000 чоловік.

Нетаньяху додав, що після розформування батальйонів ХАМАС військові Ізраїлю повинні будуть провести “зачищаючі операції”, подібні до тих, які вони здійснюють зараз у вигляді “дуже агресивних рейдів” на півночі і в центрі сектора Газа.

“По-третє, необхідно нейтралізувати підземні тунелі, що наші сили систематично роблять у Хан-Юнісі та у всіх частинах сектору Газа, а це потребує більше часу”, – продовжив Нетаньяху.

Він вкотре наголосив, що Ізраїль не піде на закінчення війни, поки не буде досягнуто всіх його цілей: знищення ХАМАС, повернення всіх викрадених терористами людей та отримання “обіцянки, що сектор Газа більше не загрожуватиме Ізраїлю”.

На завершення свого виступу Біньямін Нетаньяху зазначив, що “настав час розпочати процес заміни БАПОР іншими організаціями, які не заплямували себе підтримкою тероризму”, пише i24 News.

Як повідомляло Інше ТВ, Байден різко проти голосування за допомогу Ізраїлю без України



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube