Байден різко проти голосування за допомогу Ізраїлю без України


07:3904.02.2024

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розкритикували намір Палати представників відправити на голосування законопроект про фінансову допомогу Ізраїлю окремо від програми підтримки України.

Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому.

“Протягом декількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить наш кордон і надасть підтримку народам України та Ізраїлю. Саме тоді, коли законодавчий текст вже майже готовий, республіканці в Палаті представників вдаються до свого останнього цинічного політичного маневру.

Безпека Ізраїлю має бути святинею, а не політичною грою. Ми рішуче виступаємо проти цього виверту, який нічого не робить для захисту кордону, нічого не робить, щоб допомогти народу України захистити себе від агресії Путіна, і відмовляє в гуманітарній допомозі палестинському цивільному населенню, більшість з яких жінки і діти, яку ізраїльтяни підтримують, відкриваючи шлях доступу.

Натомість республіканці в Палаті представників повинні працювати над цими нагальними питаннями національної безпеки у двопартійному форматі, як це роблять адміністрація та Сенат”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, палата представників Конгресу США наступного тижня проголосує за законопроєкт про допомогу Ізраїлю у розмірі 17,6 млрд доларів. Про це сказав спікер палати Майк Джонсон.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube