Чеські військові у Польщі у 2023 році навчили майже тисячу українців – навчання триває


22:4204.02.2024

Чеські сапери, хіміки, медики та снайпери минулого року навчили у Польщі майже тисячу українських військових.

І цього року в рамках місії ЄС на підтримку України EUMAM UA братимуть активну участь чеські військовослужбовці.

Про це пише «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

У січні Чехія відправила другу групу інструкторів до Польщі. Восени минулого року уряд схвалив збільшення кількості інструкторів з 55 до 70, їхнє завдання – надавати професійну допомогу, навчати та тренувати українських солдатів, а також створювати простір для обміну досвідом.

Ядро другої ротації мобільних навчальних команд складають військові 43-го полку ВДВ у Хрудимі та фахівці із захисту від зброї масового ураження 31-го полку радіаційного, хімічного та біологічного захисту в Ліберці, а також сапери 153-го саперського батальйону в Оломоуці. До складу групи також входять перекладачі.

Чеські мобільні бригади проводять у Польщі завжди близько місяця, потім повертаються до Чехії для поповнення сил, перевірки техніки та матеріалів, виконання повсякденних завдань у своїх підрозділах.

Українці інтенсивно тренуються у Польщі по п’ять тижнів. На думку керівництва чеської армії, обмін досвідом безпосередньо із зони військового конфлікту допомагає оновлювати оперативні процедури у разі реального конфлікту, навчання також сприяють створенню стійких рішень, запобіганню майбутнім конфліктам та зміцненню глобальної співпраці на благо миру та безпеки в Європі.

Як повідомляло Інше ТВ, В Німеччині заявили, що підготують цього року ще 10 тисяч українських військових.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube