«Фашизм не є альтернативою»: близько 250 тисяч людей в Німеччині вийшли проти AfD (ВІДЕО)


21:4520.01.2024

«Фашизм не є альтернативою» – саме це написано на плакаті однієї з учасниць демонстрації сьогодні, 20 січня, в Німеччині проти партії AfD («Альтернатива для Німеччини»).

А загалом у різних містах Бундесреспублики на протести вийшло близько 250 тисяч людей, пише німецьке видання tagesschau, передає Інше ТВ.

Згідно інформації німецьких журналістів, на демонстрації за толерантність і проти правого екстремізму вийшло набагато більше людей, ніж очікували організатори. У багатьох місцях було значно більше учасників, ніж було зареєстровано, що означало необхідність розширення зон демонстрацій і зміни маршрутів.

Наприклад, один з найбільших мітингів відбувся в столиці Нижньої Саксонії, Ганновері. Поліція назвала цифру в 35 000 учасників. Серед промовців були колишній президент Німеччини Крістіан Вульф і президент-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль. Політик СДПН Вайль був вражений натовпом. “Те, що ви тут демонструєте, – це захист конституції в дії”, – вигукнув він протестувальникам.

Приблизно стільки ж людей зібралось на площі Ремерберг у Франкфурті-на-Майні та навколо неї. За словами представника поліції, атмосфера була мирною. Після мітингу відбулася демонстраційна хода до Старої Опери. Демонстрація була організована під гаслом “Захистимо демократію – Франкфурт проти AfD і зсуву вправо”. Її скликав “Koala-Kollektiv”, широкий альянс громадянського суспільства, профспілок та інших неурядових організацій, а мер (обербюргамайстер) Майк Йозеф (СДПН) сказав, що він був “приголомшений”, побачивши таку кількість людей на площі. “Як демократи, ми разом виступаємо проти людиноненависників цієї країни, тут, у Франкфурті, і в Німеччині. Ми робимо це разом, ми робимо це рішуче – незалежно від того, звідки ми походимо і у що ми віримо”. Франкфурт не виганяє людей, а приймає їх, каже Йозеф. “Франкфурт є сильною частиною руху за свободу і демократію, який формується цими тижнями”.

У баварському Нюрнберзі натовп зібрався на площі Віллі-Брандта – неподалік розташований офіс AfD. Через те, що прийшло близько 15 тисяч людей, поліція тимчасово перекрила вулиці Марієнштрассе та Гляйсбюльштрассе. Попередньо було зареєстровано лише 1 000 демонстрантів, а голова Нюрнберзького альянсу Nazi-Stopp (“Наци-стоп”) Ульріх Шневейс під оплески демонстрантів закликав заборонити AfD.

Додамо, що мітинги проти AfD, націоналістичної та право-популістської проросійської політичної партії Німеччини, тривають вже майже тиждень, і почалися вони після виходу журналістського розслідування, в якому йшлося зустріч правих екстремістів і політиків із ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD), де обговорювались плани депортації мільйонів мігрантів із Німеччини.

Як повідомляло Інше ТВ, Пропутінські агенти в Німеччині працюють над тим, щоб налаштувати Берлін проти України. Хто вони – розслідування



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube