В Давосі 14 січня представники понад 80 країн обговорять українську Формулу миру


09:4712.01.2024

Україна та Швейцарія 14 січня проведуть у Давосі четверту зустріч радників з національної безпеки, на якій обговорюватиметься українська формула миру.

Про це повідомляє прес-служба парламенту Швейцарії, передає ua.news.

«Мета конференції, співголовами якої стануть федеральний радник Ігнаціо Кассіс та керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, – завершити переговори на рівні радників з національної безпеки про принципи міцної та справедливої співпраці для миру в Україні. Ці принципи мають лягти в основу наступних етапів мирного процесу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в обговоренні візьмуть участь понад 80 делегацій. Ключові принципи формули миру обговорювалися у десяти робочих групах.

«Швейцарія бере участь у робочих групах з ядерної безпеки, продовольчої безпеки та підтвердження закінчення війни. Слідом за першими трьома зустрічами в Копенгагені, Джидді та на Мальті на четвертій зустрічі в Давосі будуть представлені результати роботи робочих груп та наступні кроки», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, консультації в Давосі стануть наступними опісля зустрічі на Мальті в жовтні 2023 року, в якій брали участь представники близько 70 країн світу, а також Європейський союз (ЄС) і ООН.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube