Швейцарія проведе консультації щодо української «Формули миру» у січні 2024 року


07:3313.12.2023

Консультації стосовно «мирного плану» України відбудуться у Швейцарії в січні 2024 року — за день до початку Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Про це пише SWІ з посиланням на коментар швейцарського Міністерства закордонних справ ІА Keystone-SDA, передає Інше ТВ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що консультації щодо «мирного плану» відбудуться у Швейцарії в січні 2024 року — за день до початку Всесвітнього економічного форуму в Давосі. На зустрічі 14 січня будуть присутні радники з безпеки кількох країн.

Консультації в Давосі стануть наступними опісля зустрічі на Мальті в жовтні 2023 року, в якій брали участь представники близько 70 країн світу, а також Європейський союз (ЄС) і ООН. Росія на цих переговорах не була присутня.

«Формула миру», висунута Володимиром Зеленським, серед іншого, спрямована на переслідування і покарання винних у злочині агресії, на захист населення і на відновлення безпеки та територіальної цілісності України. Швейцарія обрана для таких консультацій не випадково: у липні 2022 року в Лугано (кантон Тічино) відбулася Конференція з повоєнної відбудови України.

Як підкреслюється в повідомленні, Швейцарія не може постачати Україні озброєння, оскільки вона дотримується курсу нейтралітету, але все одно намагається позиціонувати себе як впливового гравця, насамперед у площині гуманітарної та фінансової допомоги Україні.

Як повідомляло Інше ТВ, П’ять регіонів України отримають автівки «швидкої допомоги» від Посольства Швейцарії в Україні – Миколаївщина також (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube