В штаті Нью-Йорк від Дональда Трампа вимагають 370 $ млн. штрафу. Він каже – це вони йому винні


13:2107.01.2024

Генеральна прокурорка штату Нью-Йорк Летиція Джеймс вимагає для колишнього президента Дональда Трампа його компаній штраф у розмірі 370 $ млн. Також йому та двом колишнім керівникам його компаній хочуть довічно заборонити працювати в галузі нерухомості у штаті.

В штаті Нью-Йорк від Дональда Трампа вимагають 370 $ млн. штрафу. Він каже - це вони йому винні 1
В штаті Нью-Йорк від Дональда Трампа вимагають 370 $ млн. штрафу. Він каже - це вони йому винні 3

Такого покарання вимагають у справі про шахрайство Трампа, пише NBC News.

Юристи заявили, що Трамп винен:

  • 168 мільйонів доларів відсотків, нібито заощаджених завдяки шахрайству;
  • 152 мільйони доларів від продажу будівлі Старого поштового відділення у Вашингтоні, де знаходиться один з готелів Трампа;
  • 60 мільйонів доларів через передачу контракту на будівництво поля для гольфу Ferry Point;
  • 2,5 мільйона доларів за угодами про вихідну допомогу колишньому фінансовому директору Trump Organization Аллену Говарду Вайссельбергу і колишньому контролеру Trump Organization Джеффу Макконні.

Джеймс також закликала довічно заборонити Трампу, Вайсельбергу і Макконні брати участь у сфері нерухомості, а також обіймати посади офіцерів або директорів в нью-йоркських організаціях. Генеральна прокурорка попросила також про п’ятирічну заборону для старших синів Трампа – Дональда Трампа-молодшого та Еріка Трампа.

Суд у цій справі визнав колишнього президента, його компанію і топ-менеджерів відповідальними за неодноразове і постійне шахрайство при підготовці та засвідченні як правдивих звітів про фінансовий стан Трампа, які були неправдиво завищені на суму від 812 мільйонів доларів до 2,2 мільярда доларів США.

В окремому клопотанні, поданому в п’ятницю, юристи заявили, що докази не підтверджують висновку про те, що він мав намір шахраювати, і сказали, що те саме стосується Вайссельберга і Макконні. Адвокати стверджували, що Генеральна прокуратура не змогла довести страхові махінації і не продемонструвала жодних реальних наслідків, а банки провели власну належну перевірку фінансової звітності.

Трамп неодноразово заперечував будь-які правопорушення у цій справі, називаючи позов упередженим “полюванням на відьом”, і пообіцяв оскаржити рішення судді.

У п’ятницю в своєму дописі, написаному великими літерами на сайті Truth Social, Трамп заявив: “Я не зробив нічого поганого, моя фінансова звітність чудова і дуже консервативна, що є повною протилежністю тому, що стверджує високополітичний і абсолютно корумпований генеральний прокурор штату Нью-Йорк”.

“Тепер корумпований генеральний прокурор хоче $370 000 000, оскільки бізнес тікає з Нью-Йорка. Вони повинні заплатити мені. Це прокурорська неправомірна поведінка – полювання на відьом з боку Мін’юсту!”

Судовий процес розпочався на початку жовтня, а свідчення у справі закінчилися минулого місяця. Обидві сторони мають представити заключні аргументи 11 січня, і суддя Артур Енґорон заявив, що очікує винесення письмового рішення зі своїми висновками протягом наступних тижнів.

У своєму рішенні від 18 грудня суддя Енґорон заявив, що його не переконали аргументи команди Трампа про те, що фінансові звіти не були завищеними, і що такі оцінки є суб’єктивними.

Позов про шахрайство в бізнесі – це лише одна з кількох великих справ, що стоять перед Трампом. Колишньому президенту також висунули звинувачення у федеральних злочинах, пов’язаних з імовірним підривом виборів у Вашингтоні, округ Колумбія, а також у неправомірному поводженні з секретними документами у Флориді та у втручанні у вибори на рівні штату в окрузі Фултон, штат Джорджія.

Нагадаємо: Не треба боятися Трампа, – Кулеба вважає, що угод між ним і Путіним не буде



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube