США не відмовляються від підтримки України стільки, скільки потрібно, але прагнуть допомогти розбудовувати власний ВПК – Держдеп


11:0505.01.2024

Жодних змін у стратегії США щодо підтримки України не відбулося – вона продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно. Це не означає, що підтримка виділятиметься на тому ж рівні військового фінансування, що і в 2022-2023 роках. Мета полягає в тому, щоб допомогти Україні побудувати власну військово-промислову базу. Це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу, пише УНН.

Жодних змін у стратегії не відбулося. І, по-друге, я не думаю, що між цими двома коментарями є якась суперечність. Ми завжди чітко давали зрозуміти, що хочемо, щоб Україна була незалежною державою, а це означає, що вона може стояти на своїх ногах. Ми й надалі підтримуватимемо Україну. Це політика Сполучених Штатів – сказав Міллер у відповідь на зауваження, що перестали чути фразу щодо “підтримки Україну, поки на неї нападають” і появи фрази, що “головна мета – щоб Україна змогла стати на ноги”.

При цьому речник Держдепу вказав на уточнення, що це триватиме “стільки, скільки потрібно”.

Це не означає, що ми збираємося продовжувати підтримувати їх на тому ж рівні військового фінансування, який ми робили в 2022 і 2023 роках. Ми не думаємо, що це має бути необхідним, тому що мета полягає в тому, щоб зрештою перейти Україні… стати на ноги та допомогти Україні побудувати власну промислову базу та власну військово-промислову базу, щоб вона могла як фінансувати, так і створювати та купувати боєприпаси самостійно. Але ми ще не досягли цього, і тому так важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроект про додаткове фінансування – повідомив Міллер.

З його слів, саме тому “для Конгресу продовжує бути важливим підтримувати Україну, а також для наших європейських союзників та інших у всьому світі підтримувати Україну”.

Читайте: В Держдепі прокоментували заяви Путіна на “лінії з народом”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube