В Держдепі прокоментували заяви Путіна на “лінії з народом”


15:0315.12.2023

На брифінгу у Білому домі спікера Держдепу Метью Міллера попросили прокоментувати заяви Путіна зроблені ним на “прямій лінії з народом”.

ІншеТВ відібрало і переклало найважливіше з брифінгу, що стосується України.

-По-перше, я думаю, що президент Путін сьогодні підтвердив, що, незважаючи на сотні тисяч жертв серед військовослужбовців, незважаючи на руйнування російської економіки, незважаючи на міжнародну ізоляцію Росії і на те, що він став міжнародним вигнанцем в результаті цього конфлікту, його військові цілі жодним чином не змінилися. Він все ще хоче завоювати Україну, він все ще хоче підкорити Україну, і ні від чого з того, що він поставив собі за мету в цій кампанії, він не відмовився, незважаючи на те, що його армія відкотилася від своїх початкових цілей, незважаючи на те, що, як я вже сказав, вона зазнала численних поразок на полі бою. Вони все ще – він все ще має ті ж самі військові цілі, які він мав від самого початку.

Друге, що я скажу, це те, що ви чули, як президент Путін, я думаю, вперше, підтвердив те, що ми говорили. Ви чули, як ми говорили з самого початку цієї кампанії, що ставка Володимира Путіна полягає в тому, що він зможе пережити Захід і що Захід ослабне, Захід перестане підтримувати Україну, і що Росія все ще буде там, готова воювати, і він просто повинен пережити нас. Ми говорили про це з самого початку, що це його – це була його оцінка.

І ось що я скажу: з боку цієї адміністрації ми чітко дали зрозуміти, що вважаємо цю ставку неправильною і вважаємо, що він не переживе Захід і не переживе Сполучені Штати Америки. І тепер справа за Конгресом Сполучених Штатів, який має довести, що ця ставка є хибною.

ЗАПИТАННЯ: Так. Президент Путін також сказав, що він готовий будувати відносини зі США та Європейським Союзом, і додав, що США є важливою і необхідною країною на світовій арені, тому Росія готова до переговорів, коли будуть виконані умови. Чи готові Ви до переговорів з Росією?

Пан Міллер: Дозвольте мені сказати кілька речей. По-перше, якщо він дійсно хоче відновити відносини зі Сполученими Штатами або іншими країнами Заходу, я скажу щодо Сполучених Штатів, він міг би почати зі звільнення американців, яких він несправедливо утримує. Ми поклали на стіл суттєві пропозиції, а він відмовився звільнити тих американців, яких взагалі не слід було затримувати.

Друге, що він міг би зробити – це вивести свої війська з України і поважати територіальну цілісність і суверенітет України.

І останнє, що я скажу – я скажу, що стосовно остаточних переговорів, які, я думаю, можливо, є тим, до чого зводиться це питання, до майбутнього України, як ми вже говорили раніше, це рішення, яке Україна повинна прийняти, якщо і коли будуть переговори про те, як закінчити війну. Але, незважаючи на сьогоднішню заяву президента Путіна про бажання покращити відносини, він не продемонстрував ані здатності, ані бажання вести переговори. І фактично, як я сказав хвилину тому, сьогодні він лише підтвердив, що його цілі щодо результатів цього конфлікту не змінилися жодним чином, жодним чином, жодною формою.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube