Депутати від ЄвроСолідарності подають до суду позов на Стефанчука – хочуть частіше відряджатися за кордон


12:5223.12.2023

Депутати від партії “Європейська Солідарність”, у тому числі співголова фракції політичної сили у Верховній Раді Ірина Геращенко, планують подати позов до Окружного адміністративного суду через “протиправну бездіяльність” голови ВР Руслана Стефанчука в питанні “блокування міжпарламентської діяльності опозиційних політиків”, повідомила Геращенко в Telegram.

Депутати від ЄвроСолідарності подають до суду позов на Стефанчука - хочуть частіше відряджатися за кордон 1
Депутати від ЄвроСолідарності подають до суду позов на Стефанчука - хочуть частіше відряджатися за кордон 3

Як зазначається, у позові зібрали інформацію про нібито блокування роботи в складі офіційної делегації в Парламентській асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Також депутатка заявила про блокування відряджень на політичні асамблеї Європейської народної партії, де планувалося представлення резолюції щодо України, та інші міжнародні заходи.

В свою чергу Стефанчук нещодавно прокоментував скандал в невиїздним Порошенко і розповів, хто і для чого виїздить за кордон. Він стверджує, що з моменту повномасштабного вторгнення представники «Європейської солідарності» є одними з лідерів за відрядженнями. “За останніми даними, Іванна Климпуш-Цинцадзе була направлена у 31 відрядження за межі України, у яких із 648 днів повномасштабної війни пробула у закордонних відрядженнях 172 дні (себто більше, аніж кожен четвертий день). У «внутрішньому рейтингу» за кількістю відряджень вона посідає почесне третє місце серед усіх народних депутатів.

Майже такі ж блискучі показники і у її колег за фракцією, зокрема:

Ірини Геращенко (19 відряджень тривалістю у 101 день і 19 місце);

Артура Герасимова (18 відряджень тривалістю 128 днів і 20 місце);

Марії Іонової (18 відряджень тривалістю у 93 дні та 21 місце);

Олексія Гончаренка (17 відряджень тривалістю 118 днів і 24 місце) і т.д.”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube