«Це буде рік виживання»: бюджет міста Миколаєва на 2024 рік прийнято


13:0923.12.2023

Сьогодні, 23 грудня, на сесії Миколаївської міськради депутати розглянули проект бюджету міста Миколаєва на 2024 рік.

Про це повідомляє Інше ТВ.

За словами директора департаменту фінансів ММР Віри Святелик, проект рішення розглянули всі депутатські комісії, також відбулись бюджетні слухання.

Відповідаючи на запитання Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, В.Святелик зауважила, що через вилучення військового ПДФО бюджет міста втратив близько 2,7 млрд.грн. Дотація з державного бюджету, яка б мала компенсувати вилучення військового ПДФО, склала лише 419 млн.грн., однак є сподівання, що ця сума – тільки на перше півріччя, далі з державного бюджету будуть виділені ще додаткові кошти, сказала Віра Святелик.

«Це буде важкий рік, рік виживання», – додала Святелик.

Поставив питання Олександр Сєнкевич і директору Департаменту ЖКГ ММР Дмитру Бездольному щодо укладання плитки: скільки коштів заплановано? «На наступний рік не планується нових об’єктів з укладання бруківки», – сказав директор Департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний, зауваживши, що для ремонту тротуарів чи пішохідних зон будуть використовувати асфальтову крихту.

Депутати Федір Панченко і Олена Кисельова висловились за те, щоб не виділяти кошти на будь-які проектування, якщо не планується реалізація цих проектів того ж року. Також Олена Кисельова поцікавилась, чи заплановані якісь кошти на допомогу ЗСУ в міському бюджеті?

Олександр Сєнкевич сказав, що Миколаїв вже віддав 2,7 млрд.грн. на ЗСУ, маючи на увазі військовий ПДФО. «Ці гроші транзитні», – прокоментувала ці слова Олена Кисельова.

«Боюсь, у нас все буде дуже погано, що ми будемо ходити з протягнутою рукою і просити, щоб заплатити за комуналку. Але ми будемо старатись… Ми переглядаємо кількість кадрів – працівників органів місцевого самоврядування, зараз будемо по мінімуму опалювати, освітлювати. Будемо «різати» зарплату, «комуналку» і т.д. Не жили багато, нема чого й починати», – сказав мер.

Проєкт бюджету міста Миколаєва на 2024 рік було затверджено одноголосно – 35 голосами «за».

Згідно рішення Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2024 рік, доходи бюджету Миколаївської міської територіальної громади визначено у сумі 4 млрд. 894 млн. 105 тис. 561 гривень (у тому числі доходи загального фонду бюджету – 4 млрд. 650 млн. 519 тис. 226 гривень та доходи спеціального фонду бюджету – 243 млн. 586 тис. 335 гривень), а видатки бюджету Миколаївської міської територіальної громади визначені у сумі 5 млрд. 102 млн. 959 тис. 31 грн. (у тому числі видатки загального фонду бюджету – 3 млрд. 676 млн. 660 тис. 195 грн. та видатки спеціального фонду бюджету – 1 млрд. 426 млн. 298 тис. 836 грн.).  

Як повідомляло Інше ТВ, 13 грудня відбулись онлайн бюджетні слухання, на яких стало відомо, що бюджет Миколаєва на 2024 рік складе 4,9 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube