Тимчасове перемир’я в Секторі Газа продовжили ще на два дні, а також звільнили 11 ізраїльських заручників в обмін на 33 палестинських ув’язнених


09:0928.11.2023

Ізраїль та палестинське радикальне ісламістське угруповання ХАМАС домовились про продовження режиму припинення вогню в Секторі Гази ще на два дні.

Першим про це повідомило міністерство закордонних справ (МЗС) Катару, яке є посередником у переговорах, ввечері в понеділок, 27 листопада – за кілька годин до закінчення строку дії попередньої угоди, пише DW.

Інформацію підтвердили в ХАМАСі, зазначивши що досягти угоди вдалося завдяки посередницькій ролі Катару та Єгипту.

Ізраїль поки офіційно не підтвердив повідомлення, але напередодні прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху наголосив, що вітає можливість звільнення ХАМАСом кожного нового дня тиші десяти ізраїльських заручників.

Водночас досягнення угоди підтвердили в Білому домі США.

Як нагадує видання, тимчасовий режим припинення вогню діє в Секторі Гази з 24 листопада. За умовами угоди, за цей час бойовики ХАМАСу мають передати Ізраїлю 50 жінок і дітей, захоплених 7 жовтня, а Ізраїль має звільнити з в’язниць 150 палестинських в’язнів – жінок і підлітків.

У перші три дні ХАМАС звільнив 40 ізраїльських заручників, а також 17 громадян Таїланду, одного філіппінця й одного росіянина.

Як інформує “Радіо Свобода”, армія оборони Ізраїлю повідомила про звільнення угрупованням «Хамас» (визнане терористичним у США та Євросоюзі) 11 ізраїльтян. За даними ЦАХАЛ, усі вони вже перебувають на території Ізраїлю.

«Після того, як вони пройдуть початкову медичну оцінку їхнього здоров’я, наші сили супроводжуватимуть їх доти, доки вони не возз’єднаються зі своїми сім’ями», – повідомили у заяві ізраїльські військові.

За даними МЗС Катару, який виступає посередником у переговорах Ізраїлю та «Хамас», 11 ізраїльських заручників були звільнені в обмін на 33 палестинських ув’язнених. У відомстві додали, що серед звільнених з полону – троє громадян Франції, двоє німецьких громадян і шість аргентинців. Усі вони мають подвійне громадянство.

Як повідомляло Інше ТВ, Що розповідають звільнені ХАМАСом заручники



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube